Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2017 21:38 - Кратък анализ на нещо изпитано от мен ...
Автор: mrazekoff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5429 Коментари: 11 Гласове:
19

Последна промяна: 25.01.2017 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                          Беше преди няколко месеца. Попадна ми от новините на една социална мрежа. Доста впечатляващо като заглавие и аз му обърнах подобаващо внимание. Става въпрос за японска техника способстваща за изправянето на гръбначния стълб на човека. 
                  Отначало погледнах с интерес и реших да опитам ефекта върху мен самия. Имам доста литература  на тема-  грижа за собственото си здраве. Запознат съм с доста техники и практики. Използвал съм върху себе си някои от тях и мога да споделя впечатленията си. Тази технология с навита кърпа и поставена под гръбначния  стълб и съответно  положение на ръцете и краката ме заинтригува и аз се впуснах в практика...
                  Само пет минути на ден - пет минути!!!! Че къде не си ги загубил тези пет минути? Когато, обаче става въпрос за нещо, което ще е от полза за самия теб, изобщо не мислиш за това време.
                   Използвах информацията и  пристъпих към практичните действия. Позата на ръцете и краката е много неудобна, а и  кърпата под прешлените принуждава  гръбначните прешлени да се разтворят. Правих го  няколко дни и спрях....
                    Мина известно време и се зарекох да съм сериозен и всеки ден да отделям по пет минути. И така вече повече от месец.
                    Ще попитате какъв е резултата?
                    Впечатляващ!
                    1. Корема се прибра.
                    2. Гръбначния стъб се изправи дотолкова, че от приведената ми стойка при ходене от преди сега  е само спомен.
                    3.Болките в  кръста, които имах понякога вече  ги няма.
                    4 Раменете ми са  силно встрани - нито напред приведени, нито назад извадени.
                    5. Главата може да се обръща не само встрани, но и малко назад. (Увеличи се  възможността за движение на шийните прешлени).

                    Сега нека да направя анализ  на това, което се постига при това упражнение.
Физическото  тяло на човека е създадено да ходи изправено, но  в годините и дейностите, които човек извършва в него настъпват някои промени, които прерастват в проблеми от здравно естество. Вследствие на закърняването на някои мускули и стави в тях постъпва  много по-малко кръв, ограничава се движението и се получа засядане на мускули, сухожилия, нерви, които  създават неприятни усещания. Ден след ден, година след година телата ни се изкривяват, натоварват се  други  стави от костно-опорната  система, променя се не само здравния статус, но и с това и емоционалното състояние на човека. Приведен, изкривен и страдащ той  променя неусетно и характера си. Става по-неспокоен, изнервен, а понякога дори и лош към близките си.
Това състояние се влошава с всеки изминал ден.
                     А, ето сега и  ефекта, който се постига с това  незначително упражнение:
                     Лягайки върху рулото се постига разтегляне и отваряне на прешлените по целия гръбначен стълб. Специфичното и неудобното положение на ръцете и краката способстват към отваряве на  ставите в тазобедрената област, а също така и в раменната област. Мускулите  и сухожилията на ръцете и краката са разтегнати максимално. С времето става отпускане и кръвта  свободно навлиза и в ставите , деформираните мускули и сухожилия. Скелета  се привежда към нормалното си състояние. Отваря се и гръдния кош, а с това органите, които са в него заемат своето правилно място. Кръвта постъпва в точно разположените  органи и те работят  много по-пълноценно.
                     С времето правилното подреждане на костите принуждават и вътрешните органи на човека да заемат своите точни места.  Главата вече не е приведена напред, а изправена, защото многобройните  тренировки са "дресирали" мускулите и сухожилията да държат стойката изправена. Заедно с изправената стойка идва и необходимото самочувствие. Човек започва да гледа на света по друг начин.
                      Какво всъщно би попречило на човека да постигне добър резултат?
                      На първо място е несериозното отношение - "ще го правя, няма да го правя", или  два дни като го направя и след това се отказвам ...
                       След това и  неудобното  и непривично състояние при изпълнение на това упражнение, съпроводено с някои болки.  Има една поговорка "Трай бабо за хубост".  Трябва да се знае, че всичко, което  понасяте като изпитание се връща като награда и то в много по-голям размер. При мен заедно с  упражнението върви като звуков фон  релаксираща музика от YOU
 TUBE , като по този начин  се провежда и вид медитация.
                      Предполагама, че  сте разбрали смисъла на това, което  написах като блог.
                  

                      Ако все пак решите и вие да се впуснете в практиката с навитата кърпа и искате да споделите нещо, то аз съм на ваше разположение.
                      Тук ви предоставям и линк към техниката.

          http://gotvach.bg/n6-67344-Японски_метод_за_отслабване_свали_28_кг_от_певеца_Дони

                       Пожелавам ви здраве, щастие и хармония!!!!


                                   Стефан Т. Мръзеков



Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. aqualia - интересно
27.01.2017 09:26
За мен е интересно, не разбрах само какво означава кърпа дебела 7 см. Дали това е диаметърът на рулото?
цитирай
2. mrazekoff - Да,
27.01.2017 15:54
aqualia написа:
За мен е интересно, не разбрах само какво означава кърпа дебела 7 см. Дали това е диаметърът на рулото?


Наистина става въпрос за диаметъра на кърпата. Може да бъде до 10 см. в диаметър. В линка, който съм приложил в края на постинга си е разяснено подробно какво представлява самото упражнение. Аз само представих това, което имам като впечатления от самото упражнение.
цитирай
3. aqualia - Благодаря
28.01.2017 01:43
Гледах и японски клип, в който дават и по-голям размер на рулото, зависи от извивката на талията. Всеки може да си намери оптималната дебелина. Успех в по-нататъшното самолечение.
цитирай
4. vandela007 - Всичко е чудесно и явно полезно. ...
31.01.2017 16:15
Всичко е чудесно и явно полезно. Благодаря ви за анализа и обясненията. Аз съм вярваща, чета Библията и там се казва, че нашето тяло е храм на Светия дух. Затова трябва да се грижим за телата и здравето си. Казва се още: "Който развали този храм, него Бог ще развали" (явно става въпрос за вещества, увреждащи тялото и здравето). Физическите упражнения са един от начините да поддържаме телата си. Само не ми е ясно какво място има медитецията във всичко това.
Поздрав!
цитирай
5. emi1ts - Интересна,
31.01.2017 17:40
важна и полезна информация за нещо толкова важно - здравето ни!Благодаря за това както и за прекрасните пожелания! Нека се реализират и за теб!Хубави и ползотвор ни дни!Поздрави!
цитирай
6. mrazekoff - Човек
31.01.2017 19:55
vandela007 написа:
Всичко е чудесно и явно полезно. Благодаря ви за анализа и обясненията. Аз съм вярваща, чета Библията и там се казва, че нашето тяло е храм на Светия дух. Затова трябва да се грижим за телата и здравето си. Казва се още: "Който развали този храм, него Бог ще развали" (явно става въпрос за вещества, увреждащи тялото и здравето). Физическите упражнения са един от начините да поддържаме телата си. Само не ми е ясно какво място има медитецията във всичко това.
Поздрав!


в своята същност се състои от две основни форми - физическо тяло и полева форма. Физическото тяло е това, което ние виждаме, докосваме и познаваме. Полевата форма е нещо съвсем различно. Тя е много по-важна от физическото тяло. Тя и началото и края на всички проблеми във физическото ни тяло. Полевата ни форма има връзка с висшите духовни същности, а на квантово ниво контактува с нашето физическо тяло. "Нелечимите" болести отминават, когато се обърнем към практики свързани с полевата ни форма. Това, което може да отпусне нашето физическо тяло са мелодии, които отпускат нашето тяло, а такива са: музиката за релакс и медитиране, църковни песнопение, различни религиозни музикални изпълнения. Божествения произход на тези музикални изпълнения се отличават с наличието в себе си Златното, Божествено число като строеж, а това е 1.618, което се съдържа във всичките пропорции на растения, животни и хора, като доказателство за Божествения си произход.
цитирай
7. mrazekoff - Това,
31.01.2017 20:01
emi1ts написа:
важна и полезна информация за нещо толкова важно - здравето ни!Благодаря за това както и за прекрасните пожелания! Нека се реализират и за теб!Хубави и ползотвор ни дни!Поздрави!


което написах като коментар в предния постинг се отнася и като обяснение към твоя коментар. Човек трябва да бъде всеобхватен и да не пропуска нещо, което е полезно не само за него, а преди всичко за хората които са около него, защото много по-важно е да дадеш и подариш, отколкото да получиш. Що се отнася до здравето - това е безценно.
Хармония и благодат ти пожелавам!!!!
цитирай
8. vandela007 - в своята същност се състои от ...
31.01.2017 22:15
mrazekoff написа:


в своята същност се състои от две основни форми - физическо тяло и полева форма. Физическото тяло е това, което ние виждаме, докосваме и познаваме. Полевата форма е нещо съвсем различно. Тя е много по-важна от физическото тяло. Тя и началото и края на всички проблеми във физическото ни тяло. Полевата ни форма има връзка с висшите духовни същности, а на квантово ниво контактува с нашето физическо тяло. "Нелечимите" болести отминават, когато се обърнем към практики свързани с полевата ни форма. Това, което може да отпусне нашето физическо тяло са мелодии, които отпускат нашето тяло, а такива са: музиката за релакс и медитиране, църковни песнопение, различни религиозни музикални изпълнения. Божествения произход на тези музикални изпълнения се отличават с наличието в себе си Златното, Божествено число като строеж, а това е 1.618, което се съдържа във всичките пропорции на растения, животни и хора, като доказателство за Божествения си произход.

Благодаря ви за обяснението. Както вече казах, аз съм вярваща; вярвам в Бога, описан в Библията. Приемам я като Божие слово, като отворено писмо към човечеството. Въпреки че е написана от хора, в самата Библия пише, че те са били боговдъхновени.
Библията дели хората на духовни и плътски. Термини като "полева форма" и "медитация" в нея не съществуват, затова полюбопитствах. Имам още въпроси (например за числото 1.618), но няма да ви отегчавам с присъствието си. Простете за невежеството ми.
цитирай
9. mrazekoff - Ето и
01.02.2017 20:12
vandela007 написа:
mrazekoff написа:


в своята същност се състои от две основни форми - физическо тяло и полева форма. Физическото тяло е това, което ние виждаме, докосваме и познаваме. Полевата форма е нещо съвсем различно. Тя е много по-важна от физическото тяло. Тя и началото и края на всички проблеми във физическото ни тяло. Полевата ни форма има връзка с висшите духовни същности, а на квантово ниво контактува с нашето физическо тяло. "Нелечимите" болести отминават, когато се обърнем към практики свързани с полевата ни форма. Това, което може да отпусне нашето физическо тяло са мелодии, които отпускат нашето тяло, а такива са: музиката за релакс и медитиране, църковни песнопение, различни религиозни музикални изпълнения. Божествения произход на тези музикални изпълнения се отличават с наличието в себе си Златното, Божествено число като строеж, а това е 1.618, което се съдържа във всичките пропорции на растения, животни и хора, като доказателство за Божествения си произход.

Благодаря ви за обяснението. Както вече казах, аз съм вярваща; вярвам в Бога, описан в Библията. Приемам я като Божие слово, като отворено писмо към човечеството. Въпреки че е написана от хора, в самата Библия пише, че те са били боговдъхновени.
Библията дели хората на духовни и плътски. Термини като "полева форма" и "медитация" в нея не съществуват, затова полюбопитствах. Имам още въпроси (например за числото 1.618), но няма да ви отегчавам с присъствието си. Простете за невежеството ми.


обяснението за числото 1.618 :
Това е пропорцията на златното сечение. Тази пропорция съществува при хората, хивотните и растенията, като потвърждение, че всичко това е дело на един Творец - Създател - Бог! Човек е съставен от две същност - материална и духовна и греховете, които допуска в ежедневието си са чрез - Думи, Дела и Помисъл , като именно в тези направления са обхванати двете форми - делата -на физическата форма, Думите на физическата и духовната форма и Помисъл .
цитирай
10. martiniki - полезно ми беше да прочета,
02.02.2017 14:35
добре е, че си споделил - мотивиращо. Аз съм от тези, които се отказват бързо-бързо.Всъщност прочетох преди доста време и наистина опитах три-четири дни, но постоянството не е от най-добрите ми страни. Дано намеря такова за месец
цитирай
11. mrazekoff - Тази практика
02.02.2017 18:09
martiniki написа:
добре е, че си споделил - мотивиращо. Аз съм от тези, които се отказват бързо-бързо.Всъщност прочетох преди доста време и наистина опитах три-четири дни, но постоянството не е от най-добрите ми страни. Дано намеря такова за месец


се превърна в закономерност при мен. След сън винаги отделям 5 минути и 10 секунди, за да направя упражнението. Резултатите се много добри (според мен).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mrazekoff
Категория: Други
Прочетен: 1884873
Постинги: 134
Коментари: 3033
Гласове: 52823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031