Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2009 17:26 - Какво става с Дунав - Русе?
Автор: mrazekoff Категория: Спорт   
Прочетен: 1538 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.05.2009 17:48


                          Отдавна се каня да пиша за любимия си отбор,  /впрочем  любимият ми беше - Корабостроител, но това е друг въпрос/ . Колко години минаха откакто се разделихме с "А" група? - Някъде около 20 години! Една пета от столетието и няма изгледи русенския футбол да направи крачка напред. Болно ми е като си мисля колко отбори дори нямат място във "В" група /зоните/, но направиха някакво присъствие в първия ешелон. Да започнем: Олимпик - село Галата - по-късно Тетевен., отборите от македонския край без Пирин Благоевград - всички до един  - дошли кой знае как в групата на майсторите. Родопа - Смолян - също. Ами Локомотив - Мездра? Може много отбори да се споменат в този списък. Някой ще рече :
 - Ами с пари така става.
 Да, но загинаха и загиват отбори които са оставили някакви следи , за да просперират отборчета на мафиотите. Какво става с великите отбори на  - Ботев Пловдив, Спартак -Плевен, Етър - В.Търново,  Ботев - Враца, Берое - Стара Загора и още много други. Тях ги тресе - "Паролипсията". Как пък няма кой да се замисли да подпомогне  тези отбори оставили следа в нашия футбол, а се лансират градчета и отборчета които нямат място  в елита? В книгата на рекордите Русе заема почетното място по провали във футбола. Първо оня резултат 14:0 на Торпедо Русе срещу ЦДНА - София, след това "Раковски - Русе през втората година в "А" - група когато за цял сезон направи...... само една точка - 1:1 срещу Спартак - Плевен и последно това гърчене на Дунав стигнал до окръжната група и сега едва кретащ в Източната "Б" група. Като привърженик на отбора който заедно с други привърженици от града съм обиколил цяла Северна България на мачове на любимия отбор. Пътувахме с коли и автобуси - от Варна до Монтана и все с едничката надежда - Дунав да бъде член на майсторската група. И годините се търкаляха и отбора ставаше от зле на още по-зле... Мнозина се отказаха от мачовете, други не дочакаха, трети изобщо не се интересуват вече от футбол. 
                      Къде останаха паметните мачове  със софийските отбори , когато стадиона се пълнеше два-три часа преди мача?  Ами с Рома-Рим за купата на УЕФА? Чувал съм, че Ботафого - Бразилия е идвал и играл с Дунав. Кога ще се напълни пак стадиона? По едно време пъбликата на Дунав беше най-многобройна - преди десетина години от "А" и "Б" групите, но всичко това беше. Сега е апатия и безразличие, всичко на  принципа "Ден да мине - самун да загине".  Играта на отбора се свежда да остане в Източната група и нищо повече. Нищо, че Русе е най-големия град в България който няма отбор в майсторската група. Нищо, че един /Кърпачев, Осъм, Лекс и сега Литекс/ превзе  европейските терени при условие, че не може да напълни и половината стадионче. Нищо, че преди да влезе в майсторската група това отборче не го брояха за нищо, а сега всички се съобразяват с него. Само един спонсор с як гръб и резултата е налице. 
                         Питал съм се : Какво би станало, ако Г.Ганчев беше дошъл в Русе? Досега резултатите на Дунав щяха със сигурност да са много повече от тези на Литекс. Какво - не вярвате ли? Помните ли тази велика публика от големите мачове - тогава когато не бяха от кой знае какво значение. Помните ли отрупаните от хора дървета около стадиона - жадни да гледат любимия си отбор?
                            - Да , да, забравили сте всичко сте забравили и осветлението на стадиона, което десетилетия гниеше и после го дадоха на Горна Оряховица. Всичко сте забравили и стадиона къде се намира и кой отбор играе там и дори, че и там има стадион. Забравили сте - както България забрави Русе, така и Русе забрави елита.  Епоха на ЗАБРАВАТА.
                             Прости ми мой любим Дунав, че ти разбутвам спокойния сън.....
                             С много обич в минало време и надежди в бъдеще време 
                                         Стефан Тодоров Мръзеков


Тагове:   ТРИ,   едно,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mrazekoff
Категория: Други
Прочетен: 1897996
Постинги: 134
Коментари: 3033
Гласове: 53100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930