Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2011 22:52 - Интуицията в моя живот
Автор: mrazekoff Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20329 Коментари: 46 Гласове:
34

Последна промяна: 08.03.2011 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

В интерес на истината на нея не отдаваме голямо значение. Понякога, обаче има и изключения....

 

Аз също не отдавах необходимото значение на тази способност на човека, ако не беше една случка, която ми се случи вчера и ме накара да обърна по-голямо внимание на този феномен. Ще се спра на три особено интересни случки в моя живот, които са оставили трайни следи в моето съзнание.

 

 

 

 

Първи случай

 

Той беше вчера. На чата в Скайпа разисквах една тема с една позната - от моите абонати. На пръв поглед всичко нормално, но какво беше учудването ми, когато след като написах изречението, получих почти същото съобщение от нея в смисъла, който исках да изразя. Нещо повече – дори последната дума са повтаря и е написана от мен и от нея в един и същи миг. Ето и примера:

 

 

[3/7/2011 9:24:13 AM] stefan angelov /Мръзеков/: това е нормално стоейки вкъщи човек се обезличава

 

[3/7/2011 9:24:14 AM] Аййййй Маринова: затворена тук в къщи само със задълженията ме обезличава

 

Забележете часа на пускането на чата от мен и от нея – разликата е само една.... секунда!!!!! Предполагам, че това може да не ви се стори убедително като пример за интуиция, затова ще посоча и

 

 

 

Втори случай

 

 

За него ще се върна назад във времето в моите спомени. Преди години бях седнал сам на барче, за да изпия едно кафе в центъра на град Русе. Хубаво слънчево, топло време беше.

 

Бях седнал с лице към площада пред общината, а пред очите ми хората минаваха като на парад.

 

Мислите ми се въртяха в главата, а темите се редуваха една след друга.

 

Бях разведен от преди години , а моята бивша съпруга беше отишла да живее в София. Не бях я виждал вече няколко години. Не бях виждал и дъщеря й. Предполагах, че дъщеря й е завършила училище и можеби вече се е омъжила, а можеби и да има и дете......

 

Така мислейки си на тази тема минаха предполагам около 30 секунди. Мина ми през ума дали няма да ги видя някога с детска количка?

Изминаха още около 30 секунди и ......

 

Чудото стана ..... Видях ги двете тикайки детската количка в която лежеше бебенце.

 

Говорихме на различни теми след това тримата. Аз им споменах за този интересен случай, но незнам дали са го запомнили. В моето съзнание, обаче остана като един прекрасен пример за наличие на интуиция......

 


 

 

Трети случай


Миналото лято пътувахме с кола от Бяла за Русе, но по второстепенния път през гр.Борово, гр. Две Могили до Русе. Минахме покрай разклона за село Червен.

 

Изведнъж в далечината забелязах мъж в черно расо, застанал на автостоп. Помолих да спрем и да го вземем до града.

След нормалните, обичайни приказки от страна на отчето - благодарност, притеснение, че трябва да стигне навреме на уречено място и пр. в колата настана тишина.

Тогава реших да го попитам за един негов колега, който познавах от преди 28 години и който беше на стотици километри от Русе , но навремето ми беше казвал, че има съученик от семинарията от Русе. Бях забравил името на свещеника от Русе, но просто реших да попитам дали случайно нашия спътник няма да е чувал това име.......

Започнах:

        •  

           

          Искам да попитам за един ваш колега свещеник.......
        • - Да не е отец Николай Свещаров?

        • Останах като гръмнат..... Откъде този свещеник може да знае точно това, което исках да го питам.

        Тук ставаше въпрос за познанства от преди 28 години и то на стотици километри от мястото от което се намирахме, ставаше въпрос за едно единствено име измежду хиляди свещеници!


После разговора продължи, като аз казах откъде познавам отец Николай, а той сподели неговите познанства....


 

 

 

Тези три примера, оставали трайна следа идват да покажат, че силата на нашата интуиция е огромна, тя ни дава вдъхновение при създаване на художествени произведения, показва ни верния път при някаква привидна безпътица.

 

Тази интуиция е дар Божий, който ни води напред във времето. При мен това се отрази при създаването на каменната пластика „Вихърът на Времето“ и особено при написването на текста в състояние на полусън, а също и при написването на другите текстове....

 

Можеби тази интуиция води и ръката ми и при създаване на образи.... кой знае!

 

Остава ни само едно - да благодарим смирено на Бог за тази благодат с която ни дарява и да използваме заложбите си за добри, Богоугодни дела.

 



Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mmmmmmmmm - Da,
08.03.2011 23:10
tia poniakoga ni spasiava i pomaga.Imam ejednevni "sqvpadenia...sluchainosti",koito me karat da se zamisliam i vslushvam v tozi vqtre6en glas.Eto edin priemer ot poslednite niakolko chasa.V sqbota v edin magazin razglejdam komplekt kolie i obici.Dqlgo stoiah pred bogatata vitrina-obicite mi haresaha,no kolieto ne.I tazi vecher poluchih,kato podarqk za praznika ... obecite:)Sqshtite,ot sqshtia magazin!Okaza se,4e mogat i taka da se kupiat,po otdelno:)
Kak razbraha moite gosti,che tocho tezi obeci haresah?!Tam imashe ogromen izbor!:)
Hubavo e,che vse poveche hora se zamisliat vqrhu vsichko tova!
Hubava vecher!:)
цитирай
2. tit - Наричат я вътешен глас,
08.03.2011 23:22
казват, че чрез нея говори нашият ангел-пазител...
Със сигурност помага за добро!:))
цитирай
3. smile999 - Можеби всеки има такива интересни и ...
08.03.2011 23:32
Можеби всеки има такива интересни и загадъчни случки.Аз също имам, и точно както теб се чудя, дали е случайност, или...:-)))
цитирай
4. aqualia - Благодаря ти,mrazekoff! Подсети ме нещо, което мислех, че съм забравила...
08.03.2011 23:54
Имала съм много срещи с интуицията, но една ме е впечатлила особено...
Преди сто години бях силно и безнадеждно влюбена. Под безнадеждо имам предвид, че младият мъж се оказа женен. Той сподели това в момента, в който разбра, че чувствата ми не са повърхностни. Даже и от негова страна те бяха твърде силни. Колкото и да ни се искаше да бъдем заедно, моралът не ни позволяваше. А аз бях задължена да го съпровождам навсякъде в продължение на три седмици, защото в този момент бях екскурзовод на студентска група, дошла на научна конференция у нас...
Дойде време да ги изпращам на летището. Цялата треперех от вълнение и чувството на обреченост. В чакалнята стоеше този хубав и тъжен млад човек и чакаше да се появя. В един и същи момент аз извадих от чантата си изписан лист хартия и той също. Каза ми: "Това е за теб.Не съм писал стихове от 8 години - откакто се ожених". Разменихме си написаното. Аз също му се бях обяснила в стихове, и то на неговия език. Четяхме и не вярвахме на очите си. После дълго се гледахме, докато ги повикаха за полета...
И до сега помня това негово тристишие -
"Отекват в светлата вселена
на твоето чело
моите тъмни мисли..."
Тогава разбрах, че любовта е най-силното свързващо вещество между двама , и че те могат да се разбират и без думи.
След няколко месеца отидох в неговия многомилионен град на екскурзия. Имаха национален празник. Помислих си, дали в тази тълпа човек може да се загуби, или може да срещне любимия образ. И в този миг погледът ми се отклони - в слънчево петно от късния следобед, насред най-оживения площад, аз го видях... и не случайно - на главата му беше кацнало едно русо ангелче, а за ръка го държеше по-голямата дъщеря, другата и ръчичка го свързваше с майка им... Разменихме си два погледа, пълни с изумление и разбиране. Повече не се видяхме. Вселената се погрижи за това.

цитирай
5. veninski - И на мен ми се е случвало не един и два ...
09.03.2011 06:27
И на мен ми се е случвало не един и два пъти... Поздрави от Родопите, Стефане!
цитирай
6. vandela007 - Мисля, че няма нищо случайно.
09.03.2011 07:13
И на мен са ми се случвали "съвпадения", на които съм се радвала, даже няколко от младежките ми години съм ги описала в блога си. Но от както повярвах, знам, че в тези случки има свръхестествена намеса. Тъй като всяка сутрин чета от Библията, почти всеки ден Бог "ми говори" чрез прочетеното. Понякога се учудвам как намирам отговор на някои дребни неща, които са ми минали през ума или предупреждение за нещо, което очаквам. Напослесък даже започнах да си записвам случките. До такава степен се увлякох всяка сутрн да търся значение в прочетеното от Библията, че започнах да се вживявам едва ли не като пророчица. Тогава Бог ме "отрезви", като прочетох в Исая 55:8 „Защото Моите помисли не са като вашите помисли; нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ. Понеже както небето е по-високо от земята, така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища и Моите помисли от вашите помисли.”
Разбрах, че Бог иска да приемам сериозно връзката си с Него, а не да потривам ръце: "Я да видим какво ще ми каже тази сутрин!"
Има и друг, който може да ни погажда номера със съвпадения, но това е друга тема.
Хубав ден!
цитирай
7. razkazvachka - Ние сме свързани в общото духовно пространство -
09.03.2011 09:41
но само някои обръщат внимание на това, а още по-малко - използват тази даденост, за да творят.
Чувал си израза "горят ми ушите - някой говори за мен" - ами на мен редовно ми горят ушите, когато някой значим за мен си мисли насреща:)))
Хората нямат нужда от говорене, за да се разбират - многото приказки изтощават мисълта и пречат на разбирателството.

Хубав, светъл ден - да стигнат до тебе мислите на приятелите ти!
цитирай
8. panazea - Стефане ,
09.03.2011 10:01
Много неща не са изяснени още от науката , но те съществуват .
Радвам се , че го написа !
Вълните , които излъчваме и приемаме .
Ние сме като трептящи системи и колкото сме по-чувствителни , толкова по-лесно се настройваме на една и съща вълна . Обикновено външните шумове ни пречат . Затова човек бяга в планината , за да остане със своите мисли .
Интуицията е най-верното чувство . Никога не лъже .
И когато човек я следва , взима правилните решения .
Прекрасен ден ти желая ! Панацея
цитирай
9. mrazekoff - Марияна, благодаря ти,
09.03.2011 11:23
mmmmmmmmm написа:
tia poniakoga ni spasiava i pomaga.Imam ejednevni "sqvpadenia...sluchainosti",koito me karat da se zamisliam i vslushvam v tozi vqtre6en glas.Eto edin priemer ot poslednite niakolko chasa.V sqbota v edin magazin razglejdam komplekt kolie i obici.Dqlgo stoiah pred bogatata vitrina-obicite mi haresaha,no kolieto ne.I tazi vecher poluchih,kato podarqk za praznika ... obecite:)Sqshtite,ot sqshtia magazin!Okaza se,4e mogat i taka da se kupiat,po otdelno:)
Kak razbraha moite gosti,che tocho tezi obeci haresah?!Tam imashe ogromen izbor!:)
Hubavo e,che vse poveche hora se zamisliat vqrhu vsichko tova!
Hubava vecher!:)


че сподели този интересен случай. Ако един ден някой се заеме да описва такива истории може спокойно да прибави и твота случка към тях.
Хубав и усмихнат ден ти пожелавам!!!!
цитирай
10. mrazekoff - Наистина, колко малко знаем
09.03.2011 11:26
tit написа:
казват, че чрез нея говори нашият ангел-пазител...
Със сигурност помага за добро!:))


и колко сме нищожни на фона на всичко, което ни заобикаля.
Нужно е да наблюдаваме и да се дивим с чувствата на малкото дете....
Прекрасно е, че имаме възможност да се развиваме...
Хубав ден и топла Пролет!!!!
цитирай
11. mrazekoff - Така е, всеки има и затова казвам в началото,
09.03.2011 11:28
smile999 написа:
Можеби всеки има такива интересни и загадъчни случки.Аз също имам, и точно както теб се чудя, дали е случайност, или...:-)))


че не им отдаваме необходимото внимание, а би било добре да се замислим поне....
Пожелавам ти красива Пролет!!!!
цитирай
12. mrazekoff - Колко добре си го представила!
09.03.2011 11:32
aqualia написа:
Имала съм много срещи с интуицията, но една ме е впечатлила особено...
Преди сто години бях силно и безнадеждно влюбена. Под безнадеждо имам предвид, че младият мъж се оказа женен. Той сподели това в момента, в който разбра, че чувствата ми не са повърхностни. Даже и от негова страна те бяха твърде силни. Колкото и да ни се искаше да бъдем заедно, моралът не ни позволяваше. А аз бях задължена да го съпровождам навсякъде в продължение на три седмици, защото в този момент бях екскурзовод на студентска група, дошла на научна конференция у нас...
Дойде време да ги изпращам на летището. Цялата треперех от вълнение и чувството на обреченост. В чакалнята стоеше този хубав и тъжен млад човек и чакаше да се появя. В един и същи момент аз извадих от чантата си изписан лист хартия и той също. Каза ми: "Това е за теб.Не съм писал стихове от 8 години - откакто се ожених". Разменихме си написаното. Аз също му се бях обяснила в стихове, и то на неговия език. Четяхме и не вярвахме на очите си. После дълго се гледахме, докато ги повикаха за полета...
И до сега помня това негово тристишие -
"Отекват в светлата вселена
на твоето чело
моите тъмни мисли..."
Тогава разбрах, че любовта е най-силното свързващо вещество между двама , и че те могат да се разбират и без думи.
След няколко месеца отидох в неговия многомилионен град на екскурзия. Имаха национален празник. Помислих си, дали в тази тълпа човек може да се загуби, или може да срещне любимия образ. И в този миг погледът ми се отклони - в слънчево петно от късния следобед, насред най-оживения площад, аз го видях... и не случайно - на главата му беше кацнало едно русо ангелче, а за ръка го държеше по-голямата дъщеря, другата и ръчичка го свързваше с майка им... Разменихме си два погледа, пълни с изумление и разбиране. Повече не се видяхме. Вселената се погрижи за това.



Станало е коментар - разказ.
Не би било лошо да го пуснеш като един разказ.
Хубави, слънчеви пролетни усмивки!!!!
цитирай
13. mrazekoff - Васко, да случвали са се,
09.03.2011 11:34
veninski написа:
И на мен ми се е случвало не един и два пъти... Поздрави от Родопите, Стефане!


но ги отминаваме без да им обърнем необходимото внимание.
Може би това са знаци, които ние нямаме възможност да разберем....
Хубави пролетни дни ти пожелавам!!!!
цитирай
14. mrazekoff - Наистина ние
09.03.2011 11:41
vandela007 написа:
И на мен са ми се случвали "съвпадения", на които съм се радвала, даже няколко от младежките ми години съм ги описала в блога си. Но от както повярвах, знам, че в тези случки има свръхестествена намеса. Тъй като всяка сутрин чета от Библията, почти всеки ден Бог "ми говори" чрез прочетеното. Понякога се учудвам как намирам отговор на някои дребни неща, които са ми минали през ума или предупреждение за нещо, което очаквам. Напослесък даже започнах да си записвам случките. До такава степен се увлякох всяка сутрн да търся значение в прочетеното от Библията, че започнах да се вживявам едва ли не като пророчица. Тогава Бог ме "отрезви", като прочетох в Исая 55:8 „Защото Моите помисли не са като вашите помисли; нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ. Понеже както небето е по-високо от земята, така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища и Моите помисли от вашите помисли.”
Разбрах, че Бог иска да приемам сериозно връзката си с Него, а не да потривам ръце: "Я да видим какво ще ми каже тази сутрин!"
Има и друг, който може да ни погажда номера със съвпадения, но това е друга тема.
Хубав ден!


не познаваме собствената си натура. Не е лошо да се обърнем навътре в себе си и да открием колко възможности крием в нас самите....
Хубав ден ти пожелавам!!!!
цитирай
15. mrazekoff - Хващам се за последните ти думи....
09.03.2011 11:52
razkazvachka написа:
но само някои обръщат внимание на това, а още по-малко - използват тази даденост, за да творят.
Чувал си израза "горят ми ушите - някой говори за мен" - ами на мен редовно ми горят ушите, когато някой значим за мен си мисли насреща:)))
Хората нямат нужда от говорене, за да се разбират - многото приказки изтощават мисълта и пречат на разбирателството.

Хубав, светъл ден - да стигнат до тебе мислите на приятелите ти!


Знаеш ли колко хора разчитат на приказките си и колко пари си изкарват с езика си, независимо дали са прави в приказките си,или не?
Тези последните ми думи показват колко ниско сме в развитието си и колко път има да извървим още....
Желая ти много здраве , щастие и хармония!!!!
цитирай
16. mrazekoff - Тони, много хубави и верни слова си написала
09.03.2011 11:56
panazea написа:
Много неща не са изяснени още от науката , но те съществуват .
Радвам се , че го написа !
Вълните , които излъчваме и приемаме .
Ние сме като трептящи системи и колкото сме по-чувствителни , толкова по-лесно се настройваме на една и съща вълна . Обикновено външните шумове ни пречат . Затова човек бяга в планината , за да остане със своите мисли .
Интуицията е най-верното чувство . Никога не лъже .
И когато човек я следва , взима правилните решения .
Прекрасен ден ти желая ! Панацея


като коментар с които съм абсолютно съгласен. Не съм се замислял досега за бягството ни сред тишината на природата , но като си дам сметка аз на такива места се усамотявам и единственото ми желание в такива моменти е да се слея с дребните неща, които ме заобикалят и да вникна в тяхната природа. Аз се възхищавам от тях и затова снимките ми са предимно на такива красиви обекти.
Благодаря ти за хубавия коментар.
Пожелавам ти една красива, слънчева и усмихната цветна Пролет!!!!
цитирай
17. whitepigeon - Стефко,
09.03.2011 14:12
Макар и редки, всеки има подобни моменти в живота си. И те се запомнят, защото граничат с чудесата. Обаче не бива да такива моменти да ни размиват здравия разум, защото Бог има хитър имитатор. Все пак е добре да замисляме над такива моменти.
Поздрави !
цитирай
18. mrazekoff - Иво, споделих това, което ми е направило
09.03.2011 16:27
whitepigeon написа:
Макар и редки, всеки има подобни моменти в живота си. И те се запомнят, защото граничат с чудесата. Обаче не бива да такива моменти да ни размиват здравия разум, защото Бог има хитър имитатор. Все пак е добре да замисляме над такива моменти.
Поздрави !


впечатление. Всеки, сам за себе си може да си открие моментите, които са го впечатлили.
Не смея да говоря от името на Бог, защото съм никой....
Благодаря, за коментара, приятна и топла вечер ви пожелавам!!!!
цитирай
19. makont - Затова не са нужни и думи,
10.03.2011 09:39
ако се оставим на интуицията, светът ще е много по истински. Като облечем всичко в реч, и нещата се изкривяват. Поздрав!
цитирай
20. mrazekoff - Напълно съм съгласен с теб, Мая
10.03.2011 10:00
makont написа:
ако се оставим на интуицията, светът ще е много по истински. Като облечем всичко в реч, и нещата се изкривяват. Поздрав!


Думите, невинаги помагат нещата да се случват така, както трябва. В желанието си да направим живота си по-добър с думите, ние го изкривяваме. Понякога думите в устата на непочтени хора стават много силно оръжие.
Аз съм слаб на думите (когато трябва да говоря) и немога да убеждавам, но има хора, които немогат да направят нищо нито с ум, нито с ръце но с думите се справят чудесно и така си устройват живота по най-добрия начин.
Благодаря ти за коментара.
Пожелавам ти красива, цветна Пролет!!!!
цитирай
21. mileidi46 - Priqteliu,zdravei..
10.03.2011 18:21
Tejka tema si zaxvanal..:)) Iskax da komentiram,no ne mojex prosto mimoxodom..mnogo mi pre4at malkite xaker4eta tuk..:))
Moga da kaja samo tova...Moje da go nari4ame kakto ni e udobno i znaeme.mno az mislq,4e tova e 4astot na6ata zakurnqla su6tnost kato individi na tazi planeta,koqto otvreme navreme problqsva i ni napomnq,kolko ,,sme prosti" kakto kazva6e maika mi v predsmurtnata si agoniq.Za6toto sme slepi i gluxi za sebe si purvo i posle za zqlata planeta..A tq 6te ni go pokaje ve4e qvno mnogo skoro,no za sujalenie,nqma da imame vreme dori da se pomolime...4asovnika tik-taka..
Nqma vreme,trqbva da 4etem burzo znazite..a nie vse o6te sri4ame...ako me razbira6..(tova be6e kli6e)..Znam,4e me razbira6!
цитирай
22. mrazekoff - Наистина, темата е голяма и тайнствена....
10.03.2011 19:11
mileidi46 написа:
Tejka tema si zaxvanal..:)) Iskax da komentiram,no ne mojex prosto mimoxodom..mnogo mi pre4at malkite xaker4eta tuk..:))
Moga da kaja samo tova...Moje da go nari4ame kakto ni e udobno i znaeme.mno az mislq,4e tova e 4astot na6ata zakurnqla su6tnost kato individi na tazi planeta,koqto otvreme navreme problqsva i ni napomnq,kolko ,,sme prosti" kakto kazva6e maika mi v predsmurtnata si agoniq.Za6toto sme slepi i gluxi za sebe si purvo i posle za zqlata planeta..A tq 6te ni go pokaje ve4e qvno mnogo skoro,no za sujalenie,nqma da imame vreme dori da se pomolime...4asovnika tik-taka..
Nqma vreme,trqbva da 4etem burzo znazite..a nie vse o6te sri4ame...ako me razbira6..(tova be6e kli6e)..Znam,4e me razbira6!


аз само споделих три случки, които са ми направили впечатление. Много от коментиращите споделиха, че са имали подобни случки.
Оказва се, че нашата духовна същност е 9/10 и само 1/10 е физическата същност - наречена тяло
Ние сме много неуки и много какво да учим, но предполагам времето ще ни принуди дса прозрем някои неща.
Благодаря, за коментара ти.
Пожелавам ти хубави дни и скорошно посрещане на Пролетта!!!!
цитирай
23. mileidi46 - Moje bi neto4no se obqsnix...burzo mi bqga6e misulta...
10.03.2011 20:55
Iskax da kaja ,4e tova ne e to4no intuiziq,a 4ast ot na6iqt umstven kapazitet ,koito e zakurnql i nie ne razbirame na kakvo e sposoben uma ni..:)))Kazvat 4e izpolzvame 1/3 ot mozuka si..drugoto e zakurnqlo..mojebi imame takiva sposobnosti da predizvikvame obrazi i dadeni subitiq,no ne go znaeme...a tiq problqsuzi za intuiziq da ni podskazvat tova!!
No nie ne go razbirame,za6toto priemame ne6tata samo..donqkude! Moqta intuiziq e su6to mnogo silna,dori nqkoi ne6ta gi sunuvam doslovno..posle vsi4ko stava to4no taka.
Pokrai Koleda sunuvax Smurtta na maika mi bez vo6te da znam ,4e se e vlo6ila...Posle vsi4ko prote4e to4no taka,kakto go sunuvax...Zatova kazvam,4e e nerazbiraema tazi tema...i mojebi sledva6tite xora..nova zivilizaziq..6te bude po-umna ot nas:((( Koi znae! Nqkoi znae li ne6to?? Nqkoi priema li naseriozno znazite,koito planetata ni dava..??
A tq ni gi demonstrirva qsno!
Dano uspeem da prozrem navreme,za6toto ni 4akat lo6i ne6ta.
Pregrudka za leka no6t priqteliu..
цитирай
24. mrazekoff - Приятелко, аз само описах трите случки,
10.03.2011 21:33
mileidi46 написа:
Iskax da kaja ,4e tova ne e to4no intuiziq,a 4ast ot na6iqt umstven kapazitet ,koito e zakurnql i nie ne razbirame na kakvo e sposoben uma ni..:)))Kazvat 4e izpolzvame 1/3 ot mozuka si..drugoto e zakurnqlo..mojebi imame takiva sposobnosti da predizvikvame obrazi i dadeni subitiq,no ne go znaeme...a tiq problqsuzi za intuiziq da ni podskazvat tova!!
No nie ne go razbirame,za6toto priemame ne6tata samo..donqkude! Moqta intuiziq e su6to mnogo silna,dori nqkoi ne6ta gi sunuvam doslovno..posle vsi4ko stava to4no taka.
Pokrai Koleda sunuvax Smurtta na maika mi bez vo6te da znam ,4e se e vlo6ila...Posle vsi4ko prote4e to4no taka,kakto go sunuvax...Zatova kazvam,4e e nerazbiraema tazi tema...i mojebi sledva6tite xora..nova zivilizaziq..6te bude po-umna ot nas:((( Koi znae! Nqkoi znae li ne6to?? Nqkoi priema li naseriozno znazite,koito planetata ni dava..??
A tq ni gi demonstrirva qsno!
Dano uspeem da prozrem navreme,za6toto ni 4akat lo6i ne6ta.
Pregrudka za leka no6t priqteliu..


които са ми направили впечатление. Не се наемам да ги тълкувам, защото не са ми във възможностите, въпреки, че съм чел някои неща на тази тема. Описах и за възхищението си от тези "спохождания", когато исках да създам нещо и как са ми показвали правилния път.
За възможностите на човешкия мозък знам, че използваме едва 5% от неговите възможности, но е възможно и да греша. Истината е, че има много неща, които са недоразвити у нас.
Аз имам желания всичко това , което се явява при нас да го използваме за добри цели, защото - нали знаеш колкото повече даваш - толкова повече ти се дава и ако това е добро, това ще е чудесно.
Благодаря ти, за втория коментар.
Нека да ти приятна и красива вечерта!
Прегръдка за лека нощ!!!!
цитирай
25. анонимен - predi vsichko da se izvinia,
11.03.2011 06:39
che idvam sus stranen vupros kato komentar.
bihte li mi kazali s vashi dumi kakvo e intuitsia i kakvo telepatia?imat li priliki i otliki?
iskam da razbera dali pravilno razbiram tezi poniatia ,tova shte mi pomogne da razbiram ne samo vas a i drugi s koito shte izpolzvame tezi opredelenia.
цитирай
26. mrazekoff - Въпроса, който задаваш е наистина много интересен....
11.03.2011 07:28
анонимен написа:
che idvam sus stranen vupros kato komentar.
bihte li mi kazali s vashi dumi kakvo e intuitsia i kakvo telepatia?imat li priliki i otliki?
iskam da razbera dali pravilno razbiram tezi poniatia ,tova shte mi pomogne da razbiram ne samo vas a i drugi s koito shte izpolzvame tezi opredelenia.


Не бях се замислял сериозно върху тези две понятия.
От самото наименование - Интуиция е - предусещане - чувство в нас, което идва мигновено за дадено събитие или вещ. Интуицията е способност, заложена дълбоко в собственото ни Аз, което само в един миг ни насочва към някакво решение или отговор.
Що се отнася до Телепатията - от самото наименование (теле-далече , патио - разстояние) става въпрос за процес свързан със усещане и контакт - действие в пространството.
Или според мен при Интуицията е преценяване (предусещане) на нещата от наша - вътрешна гледна точка, докато Телепатията става въпрос за контактуване свърщано с движение на мисълта от две различни точки.
С други думи казано - Интуицията може да е поглед от нашата гледна точка (Нашата Камбанария), докато при телепатията е тръгване, стигане до точката, вземане на информацията и свързване между двата субекта.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Интуиция - това е информация за интуицията...
А, това е за телепатията:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Телепатия
Когато започнах да пиша постинга си името - интуиция го дадох без да се замислям, защото вниманието ми беше приковано от тези случки. Далеч съм от мисълта, че притежавам някакви свръхестествени качества - просто се възхищавах на тези съвпадения.
Накрая изразих мнение, че е хубаво всички тези случки (или способности) да ги използваме за добри дела.
Благодаря ти, анонимен, за интересния въпрос.
Постарах се да дам отговор според моите разбирания. Този отговор може и да не те удовлетворява, но просто така мисля аз.
Пожелавам ти слънчеви, топли дни и скорошно посрещане на Пролетта!!!!
цитирай
27. анонимен - blagodaria
12.03.2011 21:16
shte si pozvolia da izloja misli.tele patia ne znachi goliamo razstoianie nali.prosto az ot dalechinata na moiata kambanaria prez stenite pronikvam v tvoiata kambanaria i razbiram kakvo mislish?ili kude si?
intuitsia e neshto vutre v nas.imame zadadena zadacha i s nashite logichni vuzmojnosti ne stigame do reshenie ,no neshto v nas ni nashepva taka napravi tova vzemi .iskam vashata otsenka.
цитирай
28. mrazekoff - Ами, аз каквото и да кажа ще е
13.03.2011 18:57
анонимен написа:
shte si pozvolia da izloja misli.tele patia ne znachi goliamo razstoianie nali.prosto az ot dalechinata na moiata kambanaria prez stenite pronikvam v tvoiata kambanaria i razbiram kakvo mislish?ili kude si?
intuitsia e neshto vutre v nas.imame zadadena zadacha i s nashite logichni vuzmojnosti ne stigame do reshenie ,no neshto v nas ni nashepva taka napravi tova vzemi .iskam vashata otsenka.


нищо в сравнение с това, което е описано в Уйкипедията и в линковете, които пуснах.
В постинга си аз само описах това, което ми е направило впечатление без да се впускам в повече размишления.
Що се отнася до някаква оценка от моя страна......
Аз не съм толкова компетентен в тези теми и каквото и да кажа ще е грешно тълкуване. С други думи - мога да бъда оборен в разсъжденията си от хора, които са по-компетентни в дадената материя.
Благодаря, за повторния коментар...
Хубави, пролетни дни ти пожелавам, което е много по-важно, отколкото да тълкуваме неща , които отдавна са казани с по-точни думи.
Поздрави!!!!
Стефан Т. Мръзеков
цитирай
29. анонимен - за интуицията
14.03.2011 22:42
моята е много изострена,направо се дразня ,че понякога изпреварвам събитията в мислите си,искам вече да живея живота си ден за ден,иначе не е интересно
цитирай
30. mrazekoff - А, някои са превърнали това си
15.03.2011 11:22
анонимен написа:
моята е много изострена,направо се дразня ,че понякога изпреварвам събитията в мислите си,искам вече да живея живота си ден за ден,иначе не е интересно


качество в средство за печелене на пари:)
цитирай
31. lalka51 - Интуиция или телепатия?
19.03.2011 10:46
Интересна е темата. Но мисля, че описаните случки по скоро напомнят за телепатично предаване на мисли. Първата е ясна. Та вие обсъждате една тема, която, за дейни натури няма начин да не извика точно тази думичка в главите им.
При втората, по скоро бившата ви съпруга и дъщеря й са ви предали мислите. Те дълги години не са в Русе. Посещавайки града в който е минала част от живота им, много спомени се връщат.............и пораждат понякога упорити мисли.
Интуицията според мен е друго. Да разбираш, че "този с неугледин външен вид човечец е отличен специалист" или да отложиш пътуване просто защото ти е тревожно (след това разбираш, че самолета е катастрофирал), или точно нелогичното ти решение за някакъв проблем се оказва брилянтно.
цитирай
32. mrazekoff - Аз няколко пъти споменавах,
20.03.2011 14:03
lalka51 написа:
Интересна е темата. Но мисля, че описаните случки по скоро напомнят за телепатично предаване на мисли. Първата е ясна. Та вие обсъждате една тема, която, за дейни натури няма начин да не извика точно тази думичка в главите им.
При втората, по скоро бившата ви съпруга и дъщеря й са ви предали мислите. Те дълги години не са в Русе. Посещавайки града в който е минала част от живота им, много спомени се връщат.............и пораждат понякога упорити мисли.
Интуицията според мен е друго. Да разбираш, че "този с неугледин външен вид човечец е отличен специалист" или да отложиш пътуване просто защото ти е тревожно (след това разбираш, че самолета е катастрофирал), или точно нелогичното ти решение за някакъв проблем се оказва брилянтно.


но и сега ще кажа.
Далеч съм от мисълта да правя някакъв анализ на тези случки. Описах ги само като факти от които се възхищавам.
С това искам да покажа колко е богат и труден за обяснения е нашия вътрешен мир. Колко непознат е вътрешния живот на всеки един човек - един океан от мисли и чувства, които 99.9999% остават неизказани и неразгадани....
Благодаря, за коментара!
Красива и слънчева Пролет пожелавам!!!!
цитирай
33. mileidi46 - :))))
21.03.2011 13:25
Edna magi4na,edna misti4na Prolet pojelavam za teb!!
I edna usmixnata sedmiza!
S mnogo obi4.
цитирай
34. mrazekoff - Благодаря, приятелко,
21.03.2011 13:31
mileidi46 написа:
Edna magi4na,edna misti4na Prolet pojelavam za teb!!
I edna usmixnata sedmiza!
S mnogo obi4.

Нека това да бъде и моето пожелание за теб, защото най-добре е това което пожелаваш на себе си да си случи на другия и обратно.
Бъди щастлива!
цитирай
35. atanasova76 - Поздрави!
21.03.2011 20:53
Интуицията е шепот на духа. Петър Димков
цитирай
36. mrazekoff - Не бях чувал
21.03.2011 22:10
atanasova76 написа:
Интуицията е шепот на духа. Петър Димков


това определение, но е интересно. Аз съм много неук в тази материя, затова чета с интерес всичко на тази тема.
Благодаря ти, Миленче за коментара. Пожелавам ти една прекрасна слънчева и усмихната Пролет, която да ти донесе много щастие!!!!
цитирай
37. ivankalilova - ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ! Бяла, чиста и ...
22.03.2011 11:18
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!
Бяла, чиста и красива дойде пролетта! Пъстроцветна, весела, засмяна - ще напълни нашите сърца и в душите ни ще влезе с радостта и любовта!
ПОЗДРАВИ !:)))))))))))))))))))
цитирай
38. mrazekoff - Благодаря, Иванка,
22.03.2011 12:59
ivankalilova написа:
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!
Бяла, чиста и красива дойде пролетта! Пъстроцветна, весела, засмяна - ще напълни нашите сърца и в душите ни ще влезе с радостта и любовта!
ПОЗДРАВИ !:)))))))))))))))))))


за хубавите пожелания и както се казва в такива случаи....
Нека това да са и моите пожелания към теб!
цитирай
39. priqtel12 - Да, интуицията е нещо особено.....
30.03.2011 22:48
необяснимо, странно, но и много интересно.
Поздрави!
цитирай
40. mrazekoff - Ива, омаян от тези случки
31.03.2011 09:07
priqtel12 написа:
необяснимо, странно, но и много интересно.
Поздрави!


аз реших да ги споделя с вас. Не съм специалист, затова не се наемам да правя някакъв анализ. Аз само ги описах.
Благодаря ти, за посещението, нека да ти е прекрасна пролетта ти, здраве, щастие, хармония и много, много усмивки ти пожелавам!!!!
цитирай
41. kasnaprolet9999 - Това не е точно интуиция, а преда...
02.04.2011 21:30
Това не е точно интуиция, а предаване на мисли от разстояние, непрекъснато ми се случва с хора, с които съм на близки вълни на излъчване. Моят съпруг казва, че непрекъсната казвам неща, които току що си ги е помислил. Майтапи се, че го е страх да си помисли за чужда жена, защото ще го разкрия.
цитирай
42. mrazekoff - Невена,
03.04.2011 12:52
kasnaprolet9999 написа:
Това не е точно интуиция, а предаване на мисли от разстояние, непрекъснато ми се случва с хора, с които съм на близки вълни на излъчване. Моят съпруг казва, че непрекъсната казвам неща, които току що си ги е помислил. Майтапи се, че го е страх да си помисли за чужда жена, защото ще го разкрия.


посто споделих тези три случки. не се наемам да правя някакъв анализ на ситуациите. Наистина всеки има в живота си подобни случки и може да ги сподели.
Всичко това показва колко е красив и разнообразен нашия живот на който ние можем само да му се възхищаваме.
Благодаря ти, за коментара, нека да е слънчева, цветна и усмихната пролетта ти!!!!
цитирай
43. mrazekoff - Не съм правил анализ,
10.04.2011 09:33
babaelenica написа:
Човек е така устроен, че впечатление му правят само съвпаденията, а множеството несъвпадения, той просто отминава и не запомня. :))))
В първата случка няма интуиция, нарича се обикновена случайност. Няма да прибягвам до теорията на вероятностите, но пишейки по една и съща тема, вероятността да се употреби една и съща дума в контекста на разговора от хора с почти еднакви интелектуални дадености, е твърде висока. На мен лично ми се е случвало десетки пъти, клонящи към сто, при това с абсолютна точност, дори в секундите, на изпращане на съобщение и не съм отдавала голямо значение, защото зная, че е съвпадение.
Във втория случай е сработила интуицията. Вие сте усетили, че двете дами са в Русе и е било въпрос на минути те да се материализират пред вас. Т.е., интуитивно сте предвидили бъдещо събитие.
В третия случай също няма интуиция. Вие телепатично сте предали името на Вашия познат на пътуващият с Вас свещеник.
Нямаме причини да се учудваме, как и защо това се случва. ))
Малка забележка: Човешкият мозък не е закърнял. Той има способността да предава и получава мисли от разстояние (екстрасензорно възприятие). Почти всички хора притежават телепатични способности, но в различна степен И само трябва да потренират. :)))




само го изтъкнах, като факти, защото не всеки ден се случват такива неща, но както се каза и прези - несъвпадениета ги забравяме и отминаваме, зокато другите подробности се запомнят и остават за цял живот.
Хубави пролетни дни пожелавам!!!!
цитирай
44. mrazekoff - Уважавам всякакво мнение,
11.04.2011 15:45
babaelenica написа:
Друг е въпросът приемаш ли го, или не. :))))


защото е прод на мисловен процес и някакво виждане на нещата от ъгъл различен от моя ъгъл на зрение.
Хубави пролетни дни пожелавам!!!!
цитирай
45. mrazekoff - Един коментар
05.05.2011 21:28
ми изчезна и се надявам, че това е станало след като беше изтрит профила на колежката баба Елиница...
цитирай
46. mrazekoff - Още един коментар го няма
09.05.2011 09:30
и се налагам да доървам до четна бройка, вместо да отговарям...:(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mrazekoff
Категория: Други
Прочетен: 1884738
Постинги: 134
Коментари: 3033
Гласове: 52820
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031